Celebrate Earth Day with Eco-Fabulous Crafts for Kids | Cupkin

Fa Eco-Fabulous Crafts for Kids di Asase Da no ho afahyɛ | Cupkin a ɛyɛ fɛ

Di Asase Da no denam Eco-Fabulous Crafts for Kids so

Asase Da yɛ hokwan a ɛyɛ nwonwa ma awofo ne mmofra sɛ wɔbɛsan ne yɛn okyinnsoromma kɛse yi adi nkitaho, na ɔkwan pa bɛn na wobetumi afa so ayɛ eyi sen sɛ wɔde nsaanodwuma ahorow bi a ɛyɛ anigye na ɛnyɛ nea ɛsɛe nneɛma a atwa yɛn ho ahyia? Efi nneɛma a wɔsɛe no a wɔsan de di dwuma so kosi nneɛma a wɔyɛ a ɛhyɛ nneɛma a ɛbɛkɔ so atra hɔ daa ho nkuran so no, saa Asase Da nsaanodwuma yi yɛ ɔkwan a ɛyɛ anigye a wɔfa so kyerɛkyerɛ mmofra hia a ɛho hia sɛ yɛbɔ yɛn nneɛma a atwa yɛn ho ahyia ho ban na yɛkora so. Enti siesie wo ho sɛ wobɛbobɔ wo nsateaa na woakɔhyɛ wiase a nsaanodwuma a ɛyɛ kɔla ahorow, ɛyɛ anigye, na ɛnyɛ nea ɛfa nneɛma a atwa yɛn ho ahyia ho a ɛbɛma Asase Da yi ayɛ nea ɛsɛ sɛ wɔkae mu!


Abɔde a Wɔasan Ayɛ no Collage

Fa collage soronko a ɛtwetwe adwene a wɔde nneɛma a wɔasan de adi dwuma ayɛ no ma mmofra hu abɔde mu ahoɔfɛ. Boaboa nhaban ahorow, nhwiren a ahwe ase, nkorabata, ne abotan mpo ano na yɛ asase so adwinni a ɛyɛ nwonwa. Fa krataa asinasin, aburow nnaka, anaa atesɛm nkrataa dedaw mpo yɛ collage no nnyinaso, na fa gluu gu nneɛma a wɔaboaboa ano no so wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so. Saa dwumadi yi betumi akanyan nkɔmmɔbɔ a ntease wom afa hia a ɛho hia sɛ wɔsan de nneɛma di dwuma bio ne sɛnea abɔde mu nneɛma som bo ho.


Toilet Paper Roll Nnuadewa a Wɔde Yɛ Nnuadewa

Tiafi krataa a wɔabobɔw yɛ Asase Da nsaanodwuma mu abran a wɔantoo wɔn dwom, efisɛ mpɛn pii no ɛdɔɔso na ɛnyɛ den sɛ wobetumi adan no nnwuma ahorow. Hyɛ wo mma nkuran sɛ wonfi wɔn ankasa turo nketewa ase denam tiafi krataa a wɔde bedi dwuma sɛ nkuku a wɔde fi ase nnuadewa so. Twitwa nsensanee kakraa bi wɔ nhoma mmobɔwee no ase na bobɔ mu ma ɛnyɛ nnyinaso. Fa dɔte hyɛ nkuku a woayɛ wɔ fie no ma na dua aba a wopɛ. Sɛ nnuadewa no fi ase fifi pɛ a, wobetumi adua tiafi krataa a wɔabobɔw no nyinaa akɔ asase no mu tẽẽ efisɛ bere kɔ so no, ɛbɛsɛe.


DIY Nnomaa Aduan

Fa nnomaa aduan a wɔayɛ wɔ fie kanyan wo ba no adebɔ ne ayamhyehye ma yɛn nnamfo a wɔwɔ ntakra no. Fa nneɛma ahorow te sɛ pinecones, plastic nkotoku a wɔasan de adi dwuma, anaa tiafi krataa a wɔabobɔw mpo (ade foforo a wɔde di dwuma!) yɛ saa aduanma a ɛyɛ anigye yi. Fa peanut butter petepete nneɛma no so ansa na woabobɔw wɔ nnomaa aba a wɔde afra mu. Fa nnomaa aduan a wɔde ma no sɛn wo turo mu anaa nnua nkorabata so na ama ɛhɔnom nnomaa anya baabi a ahobammɔ wɔ na wɔhwɛ wɔn.


Abotan Turo a Wɔayɛ ho Mfonini

Abotan a wɔayɛ ho adwini yɛ ade a mmofra ani gye ho kɛse na ɛyɛ ɔkwan pa a wɔfa so de wɔn adwinni ho nimdeɛ di dwuma yiye. Boaboa abotan a ɛsono ne kɛse ne ne nsusuwii ano, afei tew ho na ma ɛyow yiye. Fa mfonini a ɛnyɛ awuduru a ɛnyɛ awuduru hyehyɛ wo mfoniniyɛfo nkumaa no, na ma wɔn adwene nkɔ so. Sɛ abotan no wow wie a, yɛ abotan turo denam abotan a wɔayɛ ho adwini no a wobɛhyehyɛ wɔ nhwiren mpa so, akwan a wɔfa so nantew so, anaa afifide a wɔde ahyɛ nkuku mu mpo mu.


Plastik Toa a Wɔde Yɛ Ntamadan

Dane plastic nkotoku a wɔde di dwuma pɛnkoro ma ɛnyɛ abɔde a nkwa wom nketenkete a ɛyɛ nwonwa denam Asase Da no nsaanodwuma a ɛyɛ anigye yi so. Twitwa plastic toa bi a ɛkɔ soro, na gyaw ase fã no tenten kakra sen nea ɛwɔ soro no. Fa aboɔden abo, fango a wɔde ayɛ adwuma, ne dɔte a wɔde gu nkuku mu hyɛ ase fã no ma ansa na woadua afifide nketewa te sɛ nsɔe, fern, anaa succulents. Fa toa no fã a ɛwɔ soro (a wɔayi kyɛw no) to ase fã no so – voila, wo terrarium no ayɛ krado! Saa nsaanodwuma yi kyerɛkyerɛ mmofra mfaso a ɛwɔ so sɛ wɔbɛsan de nwura adi dwuma bio na ɛyɛ fɛ sɛ wɔbɛtete abɔde a nkwa wom.


Ɛnyɛ sɛ Asase Da nsaanodwuma ma wonya ɔkwan a ɛyɛ anigye na ɛsow aba a wobɛfa so ne wo mma anya bere pa nko, na mmom ɛyɛ nkyerɛkyerɛ nnwinnade a eye kyɛn so nso. Abɔde ho anisɔ a wɔbɛhyɛ ho nkuran ne nneyɛe a ɛtra hɔ daa a wobegye atom no yɛ asuade ahorow a ɛsom bo a ɛbɛkanyan awo ntoatoaso a edi hɔ no ma wɔayɛ ɔman mma a wɔpɛ asase. Enti boaboa wo nneɛma ano, hyɛ w’adebɔ kyɛw, na siesie wo ho ma eco-fabulous anigyede bi wɔ Asase Da yi!

San kɔ blog so